Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RM

On ten vlk je trošku slepej, jelikož nepoznal, že nehoní zajíce ale medvěda.

Politici jsou šašci, kteří plní příkazy skutečných vládců.

Je-li proklamovanou vlastností západní demokracie volný trh, tak už západní demokracie prostě není.

5 1
možnosti
Foto

Jenže to poznal po čichu. Račte si to vyzkoušet v ZOO.

Volný trh ovšem předpokládá, že za zboží se musí zaplatit. Méďovy dloužky známe, i jednu aférku kolem toho.

1 3
možnosti
PB

..... nóóó, von ten ruskej zajíc bezpochyby chvilu střihat ušima bude, ale zároveň ho to nabudí k mimořádným výkonům v ekonomice, bankovnictví, energetice, zbrojním průmyslu atd. Bude se muset o sebe postarat,- tzn. získat a nasmlouvat nové kontrakty, prubnout nové trhy, nová odbytiště, zdokonalit vlastní technologie a výrobu etc.etc. Vlna patriotismu nahrává zajícovi, tak, jako mu nahrává současný stav EU, jenž se projevuje jako  impotentní, názorově roztříštěný a ekonomicky nestabilní, byrokratický moloch ! 

..... nebudu překvapen až vlkovi, samým údivem, vypadne aj to cigáro z tlamy ! R^

3 2
možnosti
Foto

Proč mají západní politici tak rádi sankce? No asi proto, že jim parlamenty nedovolí posílat zelené mižíčky. Tak používají to, co mají k dispozici.

6 1
možnosti

Akorát nechápu, proč žiješ tady a ne ve svém milovaném Rusku?

8 8
možnosti
PK

Myslím, že zatím žádné sankce nesplnily proklamované cíle. Ve státě, na který jsou uvaleny se obvykle nijak nedotknou těch, kteří rozhodují (ti mají většinou dost možností se jejich dopadu vyhnout), ale dolatí ně ti, kteří chování své vlády sotva mohou přímo ovlivnit. Stejně tak sankce proti Rusku jednání Putina sotva nějak ovlivní žádoucím směrem. Jenom zhorší už tak neslavnou ekonomickou situaci evropských států.

7 0
možnosti
PK

tak tak... paradoxně by Putinovu moc nejvíc oslabila hospodářská expanze západních korporací a obchodu do Ruska.

Ztratil by tak část kontroly. Co se toho týká část své politické kontroly ztratila i čína právě expanzí západních korporací, ovšem opět to narazilo na místní mentalitu kdy většína lidí prostě toho autoritativního císaře v Číně chce...¨

Když to fungovalo 5000 let nechce se to většině lidí měnit.

Rusko je něco podobného. Je vcelku hezké když 1 rok aktivní revoluce ve zbytku oblastí potlačí trpělivý a pomalý postup evoluce která trvala staletí a hodí systém opět zpátky.

Viz Irák, Lybie, Sýrie... hyperaktivní snahy všechno měnit místo toho aby se věci nechal pomalý přirozený průběh produkují hovadiny.

7 0
možnosti
  • Počet článků 129
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2357x
Jsem filmař, dokumentarista. Kameraman, střihač, režisér.
Pocházím z Ruska, přesněji řečeno, ze Sovětského svazu. Když jsem pracoval jako kameraman a režisér, politiky jsem se stranil. Ale za "perestrojku", na konci 80. let minulého staletí musel jsem zúčastnit procesu velkých společenských změn. Od té doby se hodně zajímám o politiku a vliv "velké" politiky na život obyčejného občana.
Přestěhoval jsem do Česka v půli 90. let, postupně jsem se vrátil do branže. Ale zájem o politiku jsem neztratil.
Zažíváme velké změny. Už zase. Musím se k tomu vyjadřovat.