Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Dobře. Polsko tedy nenapadlo Rusko, ale Svaz Sovětských Socialistických Republik (velká písmena jsou pro připomínku zkratky) a nebo chcete-li, tak Sovětský svaz. To je historický a neměnný fakt.

Jestli tím začala II. sv. válka je předmětem neustálých debat, ale něco na tom určitě bude pravdivého. Každopádně se dá reálně uvažovat i tak, že bez paktu mezi Německem a SSSR by Hitler velmi těžko zabíral území na východě i jinde pro svou říši.

6 2
možnosti
Foto

Dobře, že se Rudá armáda posílila o část vojáků Polska a o vojáky západní Ukrajiny a západního Běloruska (září až listopad 1939), dále Litvy, Lotyšska, Estonska a Moldávie včetně  severní Bukoviny a Besarábie (červen až srpen 1940), jinak by Hitler mohl na východ postupovat mnohem rychleji.

0 6
možnosti
LW

L25e61o 36W40o50l75f

24. 9. 2014 18:29

To bude asi tím, že jsme u nás vždy říkali Sovětům Rusové.

Pokud jde o datum, tak 8.září 1939, apeloval J.Ribbentrop na Sovětský svaz aby

už konečně splnil svou část dohody. Ten však chytře vyčkával na oslabení polské

armády z které měl z poslední války přirozený respekt.

6 1
možnosti
SS

Polaci dali SSSR v roce 1920 lekci ...

2 0
možnosti
SS

Bez domu (do Ruska) Sergeji ...

3 2
možnosti
SS

Krmicka okupantu ruda Jarmila minusuje ... dekuji - noc nepotesi nez to, ze jsem nastval tu kolaborantku.

3 1
možnosti
PH

Tak tohle bych jako nějakou hrubku na zastřelení neviděl, protože o začátku druhé světové války se vedou spory pořád (dokonce je tu i nový návrh to úplně překopat a uznat začátek války až rok 1941, kdy do války vstoupilo USA, ale asi to nevyjde). Tluče se do toho Polsko, Finsko, Sovětský svaz, Německo - prostě se jede ve velkém a data lítaj sem a tam.

Chápu, že zmínka o Sovětském svazu může našince nadzvednout, ale skutečně bych asi za takovou zprávu na barikádu nešel. Silně pochybuju i o přepisování dějin v případě JFK - rozumím, že to byl vtip - ale až nám za několik let zveřejní archivní zprávy, a bude se tam povídat cosi o CIA, taky nám to připadat jako z jiného světa, a třeba se najde někdo, kdo bude stále hájit Oswalda jako vraha, poněvadž přepisovat dějiny se nesmí - ačkoli vlastně jako lidstvo od počátku neděláme nic jinýho.

2 0
možnosti
JR

J18a40r69a 78R18a43n47k

24. 9. 2014 20:50

Ten konec je spis trapny, autor uz se citi zahnan do kouta, nekolikrat jsme mu pripomeli "Velkou cistku", "Blackbook of Communism" a "Hladomor."....a ze je rad v CR? Jiste, ma zde vice svobody k tvorbe nesmyslnych clankuRv

2 4
možnosti
ZD

vidíte a můžeme se dohadovat a každý bude mít svou pravdu...někteří historici tvrdí...že ii. sv. válka začla v roce 1937 útokem Japonska na Čínu...;-D...tak že čerte kde máš kopyto...;-);-)...hezký večer všem...ZD...;-);-);-)

3 0
možnosti
Foto

Velmi správně. Pokud bychom ovšem chtěli zcela vynechat z 2. světové války Japonsko (což se oficiálně i stalo, zřejmě proto, že Japonsko odmítlo Hitlerovu nabídku na společný postup proti SSSR), pak 2. světová válka začala 11. března 1938 vlítnutím německých vojsk do Rakouska (tzn. anschluss).

0 8
možnosti
Foto

J28i21r79i 59B71i85l72i27n31a

24. 9. 2014 17:35

Ano pane Kondakov, 2. svetovou valku zahajili tehdejsi spojenci Nemecko a Sovetsky Svaz utokem na Polsko. Sovetsky svaz jeste predtim stacil napadnout Finsko.

Nasledovaly nepopsatelna zverstva, vcetne nemeckych koncentracnich taboru a ruskeho masakru polskych dustojniku a inteligence v Katyni. Ktery se Rusove jak je jejich zvykem snazili hodit na nekoho jineho. Ostatne - to delaji i dnes v pripade sestrelu malajskeho Boeingu.:-P

Podivejte se pane Kondakov - odesel jste ze zeme, ve kde ma vsechny televizni stanice pod kontrolou diktator. Budte rad, ze tomu tak v Ceske republice (ktera vas prijala) neni a ze neposlusne komentatory neposila nikdo do pracovnich lagru.

My, obcane demokratickych zemi neverime v kolektivni vinu a nikdo po vas nechce, abyste se za zverstva svych krajanu stydel a omlouval. 

Ale snad po vas nechceme tak moc kdyz vas slusne zadame, abyste je omlouvat aspon prestal. 8-o

9 3
možnosti
SS

SSSR byl za rozpoutani 2. sv. valky vyloucen ze Spolecnosti narodu ...

5 0
možnosti
BM

Souhlasím, že by se měla paní moderátorka vyjadřovat přesněji, avšak napadení Polska SSSR je skutečným a neodpustitelným faktem.

7 1
možnosti
Foto

Pane Kodakove, MY, tedy my, Češi máme tady nějakou veřejnosprávní televizi. Vy tady nemáte nic, vy jste Rusák...

7 6
možnosti
Foto

Oprava - veřejnoprávní...

2 0
možnosti
LN

..aha..nelíbí se vám...že Poláci by rádi spravedlnost...a alespoň morální odsouzení sovětských agresorů...???...nedivím se ...že se to nelíbí zrovna vám....:-/

7 0
možnosti
Foto

Problémem je to, že vy si obhajujete jen tu verzi, která se vám líbí.

7 1
možnosti
  • Počet článků 129
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2357x
Jsem filmař, dokumentarista. Kameraman, střihač, režisér.
Pocházím z Ruska, přesněji řečeno, ze Sovětského svazu. Když jsem pracoval jako kameraman a režisér, politiky jsem se stranil. Ale za "perestrojku", na konci 80. let minulého staletí musel jsem zúčastnit procesu velkých společenských změn. Od té doby se hodně zajímám o politiku a vliv "velké" politiky na život obyčejného občana.
Přestěhoval jsem do Česka v půli 90. let, postupně jsem se vrátil do branže. Ale zájem o politiku jsem neztratil.
Zažíváme velké změny. Už zase. Musím se k tomu vyjadřovat.