Diskuse

Nemáte právo

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

J77i10r17i 91B74i23l50i18n76a

18. 11. 2014 16:27

A co tak penize na naftu a strelivo pro Putinovy tanky?  A na vyplaty jeho zelenych muziku?

Taky jsme v Cesku meli takove navstevniky, Sergeji.

6 1
možnosti
Foto

Oháníte se "občany Ukrajiny", ale sami lidé v Doněcku a Luhansku se přeci údajně ve většině cítí být občany Ruska... Něco Vám tedy ve Vašich výpočtech nevychází...

6 1
možnosti
JR

J15i52ř60í 89R38a98š26k65a

18. 11. 2014 14:35

Co si separatisté přáli, tak mají. Ještě bych ty oblasti odstřil od zdroje energie a dalších surovin. Takže ano, pane Ruský občane, žijící v ČR, Ukrajina má plné právo, kterého využila. Ty oblasti se jim už nevrátí, tak není důvod je podporovat, když účast u "demokratických voleb byla závratných 70%."

Jó, kdyby se jednalo o rozdělení jako bylo u nás, tak to pak jo, to bych s Vámi i souhlasil. Separatisté, podporovaní Putinem dosáhli toho čeho chtěli...vlatně ne, Putin nemá peníze, aby je živil. On mu vlastně Krym už sežral celý důchodový rozpočet Ruska, aby mohl Krym anektovat a začlenit. A abych se držel toho co tvrdí obě strany. Ti co chtějí být s Ukrajinou už jsou na jejím území a ti co s Ruskem jsou u nás nebo v Rusku. Tak tu nebrečte a pokud je Vám líto, že Ukrajina nehodlá posílat peníze teroristům a okupantům v "Novorusku", tak jim pošlete vaší výplatu, určitě Vám poděkují. Fascinuje mě, jak Rusové vždy kvičí, když není po jejich a je jedno, zda žijí doma nebo si užívají života v jiné svobodné zemi. Spíše by jste se měl zajímat o to, co bude s Ruskem až Putin do konce tohoto týdne zlikviduje poslední opoziční a nezávislé médium Echo Moskvy - to kdyby jste nevěděl je poslední ze svobodných rádií. Budete také protestovat? Nebo bude přhlížet z dálky a mlčet jako poslušná Ruská ovce? Můžete Putinovi pogratulovat, vrací Rusko zpět do minulosti a bude trvat několik generací, než se vrátí tam kde bylo, nebýt Putina, který na místo toho, aby dělal partnera a svoji nelibost projevoval nesouhlasem či vetem, tak se postavil sám do role nepřítele. A doba, kdy se okolní země museli ptát Ruska zda něco mohou je pryč. Hold si Rusko a i ostatní země bývalého sovětského bloku budou muset počkat ještě tak 50 let, než vymře vaše generace, která má neléčitelnou chorobu, která je vede k přesvědčení, že to "bez Ruska a komunistů nejde a že v té době bylo lépe."

8 2
možnosti
PP

se z toho mínusu nep*ser;-D

0 2
možnosti
PN

Já bych to vnímal jako potvrzení reality oddělení. Oni nebudou vyplácet důchody, ale zase nedostanou z tohoto území žádný daňový výnos. Podle mne je to OK.

6 0
možnosti
PP

přiznám se že mi teď uniká smysl (anti?)Teroristické operace, když nevyplácejí důchody, stahují správní úřady a region izolují, proč pak vést proti regionu válku?;-) To už pak nebude akce proti separatistům, ale jasná genocida civilního obyvatelstva...

2 2
možnosti
Foto

Jestli jsem dobře pochopil, výnos je o něčem úplně jiném, než jak jej vykládáte Vy.  Dokonce si myslím, že z pohledu Novoruska je to to nejlepší, co je mohlo potkat. Jestli tak moc chtějí samostatnost, mají jedinečnou šanci vzít obyvatelstvo v ochranu. Vybudovat vládu, nový stát, rozjet výplaty důchodů, přilákat banky a otevírat jejich pobočky, zavázat se k plnění Úmluvy o lidských právech atd. Bojovat proti centrální vládě a zároveň využívat její infrastrukturu na obsazeném území a plakat po důchodech se mi jeví jako vyčůranost.

8 0
možnosti
PP

Ty důchody nejsou vyčůranost, důchodci kdysi pracovali pro Ukrajinskou SSR a nějakým způsobem spořili do důchodového systému a teď si z něj zase vybírají. Chápal bych to u nových pracujících, ale u těch existujících je to jednoznačně vyčůranost na straně Kyjeva. (u nás jsme taky museli vyřešit důchody bývalé ČSSR a ČSFR)

0 3
možnosti
ZB

Vy jste dobrý, sami separatisté vykřikují, že nechtějí mít s Ukrajinou nic společného, protože mají vlastní republiky, tak je dobré.Pokud jim Ukrajina tento požadavek umožní, tak je to najednou špatně.Pokud chtějí mít separatisté vlastní republiky a armádu, musí se také postarat o obyvatele těchto "lidových republik" a ne si jen mezi sebe rozdělovat funkce a o zbytek ať se postará někdo jiný,nejlépe "fašisté z Kyjeva"...

9 0
možnosti
PP

Důchody přece patřily do penz. systému Ukrajiské SSR tedy nárok na ně mají všichni, kteří pro podniky na jejich území v té době pracovali. U nás se zase musely vyřešit důchody po rozdělení federace. Co je na tom nepochopitelného?

0 2
možnosti
JL

Jak říkal můj švagr: Asie začíná za řekou Moravou.

3 0
možnosti
LK

Já bych řekl, že v tuto chvíli je to potvrzení, že Ukrajina nad územím nevykonává státní svrchovanost. Je to Ukrajina pouze de iure

3 1
možnosti
  • Počet článků 129
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2357x
Jsem filmař, dokumentarista. Kameraman, střihač, režisér.
Pocházím z Ruska, přesněji řečeno, ze Sovětského svazu. Když jsem pracoval jako kameraman a režisér, politiky jsem se stranil. Ale za "perestrojku", na konci 80. let minulého staletí musel jsem zúčastnit procesu velkých společenských změn. Od té doby se hodně zajímám o politiku a vliv "velké" politiky na život obyčejného občana.
Přestěhoval jsem do Česka v půli 90. let, postupně jsem se vrátil do branže. Ale zájem o politiku jsem neztratil.
Zažíváme velké změny. Už zase. Musím se k tomu vyjadřovat.